Linguini cu midii şi linte

Îmi plac pastele la nebunie. La fel de mult cât îmi place să le folosesc pentru a experimenta reţete noi, de multe ori preferând să mă abat de la propunerile clasice. Aşadar, azi, vreau să ne aventurăm împreună în pregătirea unei mese copioase, ce are la bază linguini şi linte. Nu e ca şi cum noi am inventa reţeta pentru prima dată.
Bucătarii din toate colţurile lumii o folosesc frecvent pentru a-şi cuceri oaspeţii. Mă încântă însă ideea de a încerca ceva în premieră la voi, în bucătărie. Iar dacă vă e deja cunoscută această combinaţie de ingrediente, ştiţi deja că rezultatul e absolut delicios. Şi hrănitor. Şi de împărţit cu cei dragi.
_MG_2262
Ingrediente (6 persoane)
Un pachet de linguini
1kg de midii
100g de linte
O ceapă
Un căţel de usturoi
Pătrunjel
Un pahar de vin alb
O lingură de concentrat de roşii
Ulei de măsline
_MG_2083
Mod de preparare
Mai întâi, spălăm midiile şi le curăţăm. După aceea, le punem într-o tavă şi adaugăm vinul, usturoiul sfărâmat şi apa amestecată cu concentratul de roşii, peste care presărăm puţin piper. Le dăm la cuptor 15 minute, având grijă ca după 10 minute să le amestecăm. După ce au fiert, strecurăm midiile, fără a arunca însă supa pe care am obţinut-o.


_MG_2208
Separat, fierbem lintea cu o ceapă.

Într-o altă tigaie, punem ulei de măsline şi doi căţei de usturoi. Adugăm apoi pastele nefierte, peste care turnăm supa pe care am obţinut-o cât au fiert midiile.

Când sunt aproape fierte pastele, adăugăm midiile, lintea şi pătrunjelul. Asezonăm totul cu sare şi piper, după gust.

Bon Appetit!
_MG_2245
Foto: Gabi Crişan (L’Atelier d’Image)

Da-i share
Share on Facebook12Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*