Linguine cu somon

Când vine vorba de paste, nu am niciu dubiu: italians do it better. Inspirat de o reţetă tipic italiană, am intrat in bucătărie, am ales câteva ingrediente delicioase şi m-am apucat de treabă. Celebra melodie O sole mio m-a ajutat să îmi intru şi mai mult în stare, ceea ce vă recomand de altfel şi vouă. Incredibil de simplă, dar incredibil de delicioasă, aşa mi-aş descrie reţeta de azi. Gustul Italiei la tine în farfurie nu va mai fi un clişeu, te asigur. Ci pura realitate.
IMG_9145
Ingrediente (pentru 2 persoane)
300 g somon
300 g paste linguine
2 linguri parmezan
1 lingură concentrat de roşii
1 lingură de unt
2 căţei de usturoi
10 roşii cherry
100 g mozzarella
IMG_9100
Mod de preparare:
Punen untul în tigaie cu o lingură de ulei de măsline, peste care adăugăm roşiile cherry tăiate în două. Le lăsăm 5 minute la foc încet.
IMG_9111
Urmează să punem somonul tăiat mărunt, usturoiul zdrobit şi pasta de roşii. Adăugăm şi puţină apă.


După ce le-am fiert în prealabil, pastele noastre ajung în aceeaşi tigaie pe care le asezonăm cu sare şi piper. Pentru un gust desăvârşit, punem şi mozzarella.

Lăsăm 3-4 minute.
IMG_9140
După ce s-a topit mozzarella, aşezăm pastele pe o farfurie.(Ingredientele sunt pentru două porţii. Aşa că nu păstra totul doar pentru tine).
IMG_9136
Presară parmezanul pe deasupra şi bucură-te de o masă copioasă.
IMG_9143
Bon appetit!
Foto: Lasc Media

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*