Linguine cu mozarella si rosii cherry

Mes amis, impreuna cu prietenii de la Mega Image am pregatit retete tare faine. Le gasiti in cataloagele lor, dar si aici pe blog. Retetele sunt cum ne plac noua: delicioase, se prepara imediat, iar ingredientele se gasesc toate la preturi bune la Mega Image. Va propun acum  niste paste simple, dar cu gust fantastic. Am ales niste linguine cu usturoi si busuioc – ia uitati  ce culoare faina au de la busuioc.

 linguini

Ce ne trebuie:

1 pachet de linguine Morelli cu usturoi si busuioc

1 pachet de mozzarella in zer 365

rosii cherry, 10 buc.

1 lingura de pasta de tomate

putina supa de pui

 usturoi si unt

 

Cum am pregatit:

Punem pastele la fiert in multa apa si pregatesc ce-mi trebuie. Tai rosiile cherry in jumatate (cand cumparati rosii, daca vreti sa stiti daca sunt bune, mirositi-le; daca va amintesc de copilarie, de gradina bunicilor, sunt bune!). Apoi sfaram usturoiul si-i scot miezul verde, fiindca se digera foarte greu; iar daca-l sfaram, are si aroma mai puternica.

Apoi, tragem rosiile la tigaie, adaugam usturoiul, o lingura de unt, patina pasta de rosii. Rosiile cherry se inmoaie… Pacat ca nu sunteti aici cu mine sa mirositi…

Cand fac paste imi place sa pun un pic de supita de pui, ca da mai multa consistenta. La paste,

e important sa respectati timpul de fierbere. Mie-mi plac al dente. Le strecor si le rastorn in tigaie.

Si-acum e momentul cel mai fain… Iau tigaia de pe foc si rasucesc pastele aruncandu-le in aer. Pun tigaia pe un fund de lemn, apoi adaug mozzarella. O s-o rup cu mana, faceti la fel sa vedeti ce faina e. Luati mozzarella de calitate, va rog mult, nu uscata, daca vreti sa faceti paste bune! Mozzarella imi leaga pastele, le inmoaie mai repede.

Ce-mi mai trebuie mie acum?

O farfurie sa montez mancarica!

Imi place sa dau mancarii un pic de volum… Mai pun un pic de rosii cherry proaspete si mozzarella, piper, sare si ulei de masline, ca sa dea o aroma proaspata.

linguini 3

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook251Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Comments are closed.