Legume ratatouille a la Nicolai

Este un fel de ghiveci romanesc numai bun pentru post. Cand am facut reteta asta m-am gandit la desenele animate Ratatuille. Si mama facea mereu reteta asta, dar cu legume din gradina ei. Era delicios!

ratatoille retetele lui nicolai (1)

Ce ne trebuie:
Un dovlecel
O vanata
Un ardei
O ceapa
Un catel de usturoi
O lingura de bulion
Ulei
Sare
Piper
Foi de dafin
Oregano proaspat

ratatoille retetele lui nicolai (1)
Cum am preparat eu:
Am luat dovlecelul pe care l-am taiat in doua si l-am curatat de samburi. Am luat vanata, ceapa, ardeiul si le-am taiat si pe ele in cuburi de marimea unor zaruri. Le-am tras in tigaie in ulei incins pe fiecare in parte. Sa nu va fie frica sa folositi ulei. Mancarurile de post absorb mai mult ulei. Am tras ceapa in ulei pana a devenit translucida. Am scos-o si separat am pus vanata. Apoi dovlecelui si ardeiul gras. Dupa, le-am amestecat si am pus foi de dafin si oregano proaspat. Ai impresia ca e vara! Am pus sare si piper si o lingura de bulion proaspat. Am mai pus putina apa ca sa fiarba un pic si asta e! Separat am facut un orez basmati. Imi place mult aroma de la basmati.
Pentru cei care nu tin post, pot folosi acest preparat alaturi de un peste sau un gratar. Merge perfect. Si pontul este sa il folositi ca garnitura, dar rece.

ratatoille retetele lui nicolai (4)
Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook372Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3Email this to someone

Comments are closed.