Imi era pofta de lasagna si ucenicii au poftit si ei dupa ce le-am spus. Pentru aceasta reteta am avut mare baza in ucenicii mei! Au facut o salata delicioasa.
Ce ne trebuie pentru o tava pentru 6-8 persoane:
Un pachet de foi de lasagna
1 kg de carne toccata amestec porc si vita
Sare
Piper
300 g morcovi
Un sfert dintr-o telina mare
2 cepe mai marisoare
Doua conserva cu pulpa de rosii
Sos béchamel:
2-3 linguri faina
500 ml smantana
Un pic de ulei
Un pic de parmesan
Cum am pregatit noi:
Am tras in tigaie ceapa si am adaugat morcovul si telina date prin razatoare. Apoi am pus carnea si sucul de rosii. Am pus sare, piper, foi de dafin si am lasat la foc mic mai bine de doua ore. Carnea trebuie sa se desfaca toata fina fina fina. Puneti cu generozitate rosiile. Puteti folosi suc de rosii. Cu cat are mai mult sos cu atat mai bine. Nu trebuie sa aveti o compozitie uscata. Dupa ce am terminat cu carnea am pus putin foile de lasagna in apa fierbinte, dupa care le-am pus in tava si deasupra am pus carne si apoi iar un rand de foi. Am adaugat peste sosul bechamel. Eu nu fac groasa lasagna. Imi place sa pun doar doua randuri. Apoi am dat totul la cuptor. Puneti putin parmesan in sosul béchamel si o sa vedeti cat de bun o sa fie.
Noi am servit lasagna cu salata de legume din gradina si cu un pahar de vin Rose Crama Atelier. In salata ne-am pus fiecare ce sosuri am vrut, fie tzatziki, vinegrette sau anchois. Te tavalesti pe jos!
Bon Appetit!