Kaiserschmarren- desert traditional austriac

Mes amis, va propun o reteta tare faina de desert. Am primit-o tocmai din Austria, mai precis din Gampe. Daca ajungeti vreodata acolo trebuie sa mancati la Almwirtschaft Gampe Thaya. Eu nu am ajuns, dar am primit reteta de la Elena. Ea a calatorit acolo in cadrul editiei cu numarul cinci a taberei de fotografie pentru blogeri si a descoperit lucruri tare faine despre Austria.

Kaiserschmarren este un desert traditional, kaiser traducandu-se cu imparat. Pastram traditia de aici de pe blog. Ingredientele nu costa mult, iar preparatul se face imediat. Daca va plac fotografiile sa stiti ca sunt facute de Cosmin Tudoran.
kaiserchmarren (1) (624x624)
De ce avem nevoie:
3 oua
200 ml lapte
200 ml faina
un praf de sare
5 ml rom pentru compozitie
5 ml rom pentru flambat
5 ml bere nefiltrata
zahar pudra
dulceata de coacaze sau de care doriti
unt

kaiserchmarren (3)
Cum se prepara:

Se amesteca faina cu laptele si se omogenizeaza. Se adauga un praf de sare, romul, berea si ouale rand pe rand. Se amesteca din nou totul. Aveti grija sa nu amestecati foarte mult. Separat, intr-o tigaie se pune la topit unt. Puneti o cantitate generoasa de unt ca in poza. Cand untul este incins se adauga compozitia. Se rumeneste frumos pe amandoua partile, iar cand e gata se adauga din nou rom si se flambeaza. Se presara zahar pudra si se serveste cu dulceata! Asta e tot!
kaiserchmarren (5) (624x624)
Guten Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Comments are closed.