L-am cunoscut acum câțiva ani, la începutul filmărilor pentru “Top Chef”. Întalnirea aceasta a fost o lecție foarte importantă pentru mine, o lecție despre creativitate, despre rigoare în bucătărie și despre încercarea de a fi mai bun cu fiecare zi.
Am descoperit nu numai un chef extraordinar, dar și un om pe măsură, un luptător, un caracter puternic și corect. Zilele acestea, Chef Joseph Hadad și-a lansat prima carte de bucate, o carte așteptată, o carte făcută cu profesionalismul careîl caracterizează, o carte care combină atât rețete pentru pasionații de bucătărie, cât și pentru bucătarii profesioniști. “În bucătăria lui Joseph” , căci acesta este numele cărții, mă duce cu gândul la o vorbă a lui, pe care o spunea mereu: “în bucătărie nu se râde!”. Chef Joseph tratează mâncarea cu o deosebită seriozitate, iar în momentul în care intră în bucătărie se transformă pur și simplu, întreaga lui atenție este în farfurie. E unul din oamenii pe care îi respect pentru atenția pe care o acordă fiecărui lucru, de la tacâmuri, ustensile , ingrediente, până la formă și gust. De multe ori am senzația că are o pereche de ochi și la ceafă, pentru că observă aboslut tot ce mișcă într-o bucătărie. Sunt tare bucuros că l-am cunoscut și sunt tare bucuros pentru că și voi îl veți putea cunoaște mai bine prin această carte de bucate. O să simțiți din fotografii bucuria cu care Chef Joseph prepară mâncarea. Si da, “In bucătăria lui Joseph” nu se râde, se compune poezie culinară! Bon appétit! *De săptămâna viitoare, “In bucataria lui Joseph” poate fi găsită la toate librăriile din București și din țară, dar și online pe site-ul editurii RAO și site-urile librăriilor.