Imi place ceapa calita. Voua ce va place la bucataria romaneasca? (P)

Prietenii de la Penny Market m-au intrebat care sunt lucrurile caracteristice bucatariei romanesti ce se regasesc in stilul meu de a gati. Ei bine, primul care mi-a venit in minte a fost…mancarea multa. Daca ne gandim la sarbatori, in orice perioada a anului, masa romanului, indiferent de posibilitati, este intotdeauna imbelsugata. Sunt obisnuit sa gatesc mult si in cantitati mari, dar asta si pentru ca la mine acasa este mereu multa lume. Sunt bucuros sa primesc tot timpul prieteni, musafiri, asa ca trebuie sa fiu pregatit. Cea mai mare placere cand vin in vizita este sa le fac ceva de mancare, asa ca la obiceiul asta nu voi renunta niciodata!:)
Un alt element din bucataria romaneasca care mie imi place foarte tare este ceapa calita. Mi se pare ca are un gust genial, mai ales daca este lasata mai mult pe foc, pana aproap de ardere. Fasolea batuta sau o ciorba cu niste ceapa calita, caramelizata, sunt un rasfat pentru orice gust! Daca mai pui si niste boia peste, e perfect!
Imi place ca avem o bucatarie variata. Sunt patru anotimpuri si fiecare cu mancarurile lui oarecum specifice. Toamna pentru mine e o incantare, sa lucrez si sa combin toate legumele, e un adevarat spectacol de culoare. Primavara si vara imi place sa ma joc in farfurie cu toate verdeturile sau sa fac salate cu legumele culese din gradina. Iarna e clar ca ne bucuram de niste carnati, slanina, costite sau o varza cu ciolan.
Ciorbele, slanina, tocanitele si ciulamalele noastre au un gust de neinlocuit. De cate ori nu ati fost plecati din tara si tot ce va doreati, la intoarcere, era sa mancati o ciorba buna romaneasca? Mancarea noastra traditionala are pana la urma gustul copilariei noastre, iar asta e cel mai bun gust din lume.
Cu speranta ca v-am facut pofta de bucatareala, va recomand si cateva retete de care sa va bucurati alaturi de cei dragi. Le gasiti aici

.

Da-i share
Share on Facebook200Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*