Ile flotante sau lapte de pasare

Mie imi place mult acest preparat pentru ca este un clasic. Il facem si in Romania- laptele de pasare. Este atat de onctuos si de bun, si de lejer, si de aromat, incat daca te apuci sa il mananci nu te mai opresti. Este un desert pe care il mananci fara oprire!
Este foarte, foarte bun! Tot ceea ce e cu vanilie mie-mi place foarte mult!

ILES FLOTANT LAPTE DE PASARE RETETELE LUI NICOLAI (2)

De ce avem nevoie?
4 oua
150 ml lapte
Zahar 70 g
Jumatate de baton de vanilie
Smantana dulce lichida pentru gatit 50 ml

ILES FLOTANT LAPTE DE PASARE . RETETELE LUI NICOLAI (2)

Cum prepar eu?
Se freaca zaharul cu galbenusul de ou si se adauga treptat laptele. Apoi se amesteca totul la bain-marie pana se ingroasa bine. La final se adauga smantana lichida si batonul de vanilie.
Aveti grija cu batonul de vanilie. Trebuie sa il taiati cu un cutit si sa folositi doar interiorul carnos. Va face toate diferenta.
Sosul de vanilie obtinut se tine apoi in apa rece ca sa nu se taie. Pentru amestecul solid se bat albusurile cu zahar – cate o lingura de zahar pentru fiecare albus – pana se obtine o bezea. Apoi se pune compozitia intr-un recipient de plastic si se pune la cuptorul de microunde cam un minut.
Dupa ce e totul gata aranjati in farfurie dupa cum va este pe plac. Puteti orna cu fulgi de migdale. Sunt potriviti ca textura cu acest desert si rezultatul va fi unul delicios.
Mie-mi place tare cupola de zahar caramelizat pentru décor. Nu este deloc greu de facut. Daca aveti putina rabdare cititi in rubrica Secrete despre cum sa faceti si voi la fel acasa.

ILES FLOTANT LAPTE DE PASARE RETETELE LUI NICOLAI (4)

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.