Iepure cu sos de mustar si vin alb

La mine acasa, in Maramures, oamenii gatesc de Paste miel. E o lege nescrisa si, orice ar fi, mielul nu lipseste de pe masa de Paste. Dar cum bine stiti, mes amis, Pastele tine trei zile, asa ca eu mereu caut retete cu care sa imi surprind musafirii. Deci, pe langa miel, mereu adaug in meniu si o reteta la care musafirii nu se asteapta.

De data asta, propun o reteta cu muschi de iepure. Este o reteta de senzatie, mai ales cand vreti sa iesiti din rutina si sa va impresionati familia sau prietenii!

Ingrediente

  • 1 muschi de iepure
  • cateva felii prosciutto crudo
  • 3-4 cartofi
  • 1 ceapa uscata
  • 200 gr fasole verde
  • 200 ml vin alb
  • o lingura mustar
  • 2-3 linguri de faina
  • 200 ml apa/ supa legume
  • ulei
  • sare
  • piper negru

801A9690-as-Smart-Object-1

[preparare title=”Mod de preparare”]

Muschiul de iepure se portioneaza si se rumeneste in putin ulei. Se scoate pe un platou.
801A9723-as-Smart-Object-1
801A9742-as-Smart-Object-1
Ceapa se curata si se taie cubulete. Sunca se taie fasii. Ceapa se caleste impreuna cu sunca crud uscata, in uleiul in care s-a rumenit carnea.
801A9740-as-Smart-Object-1
801A9750-as-Smart-Object-1
Dupa ce s-au rumenit si ceapa a devenit sticloasa, se adauga faina. Se amesteca usor.
801A9753-as-Smart-Object-1
Cartofii se curata si se taie cuburi potrivite. Se adauga peste sosul din cratita. Se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se adauga carnea de iepure si vinul impreuna cu putin mustar dizolvat in apa sau supa de legume.
Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa pe foc pana se patrund cartofii si scade sosul.
801A9760-as-Smart-Object-1
801A9776-as-Smart-Object-1
Fasolea se opareste in apa cu sare si un praf de bicarbonat, dupa care se pastreaza in apa rece cu gheata.
Se adauga peste iepure in momentul servirii.
Se serveste totul cu paine de casa si se stinge cu un vin alb bun!
Bon appétit!

[/preparare]

Foto credit: www.facebook.com/AgoVision

Da-i share
Share on Facebook13Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*