Iahnie de linte cu ciolan afumat

Cu putine ingrediente si fara multe condimente la indemana in sezonul rece, la tara se pregateste inca aceasta iahnie de linte gustoasa si consistenta. Mes amis, o reteta din catalogul prietenilor de la Mega Image, o reteta pe care am invatat-o acasa, la Maramures unde parintii si bunicii mei puneau in mancare doar ceapa si morcovi si totul era delicios.

 

Ce ne trebuie:

1 cutie de 400 de grame de linte verde

Un ciolan afumat crud

Pentru sosul de vita: resturi de carne de vita, oase (mai ales cele cu maduva), cartilaje, piele etc

Legume: morcovi, ceapa, pastarnac, patrunjel, telina

Condimente: cimbru, piper, foi de dafin

Unt

Sare

 

Cum am pregatit:

Pentru sosul de vita pun in apa rece (cam 4 l la un kilogram de oase, cartilaje etc.) resturile de carne cu legume intregi, condimente si sare. Sa nu arunci niciodata aceste resturi! Pastreaza-le la congelator si, cand aduni o cantitate mai mare, le folosesti astfel. Dup ace apa da in clocot, dau focul la minimum si lass a fiarba cu capac, pentru 4-5 ore. Dupa aceea, strecor zeama si incorporez in ea 2 linguri de unt, ca sa fac sosul.

Las lintea sa se umfle cateva ore, apoi o pun la fiert, impreuna cu ciolanul.

Adaug o ceapa si un morcov taiate cubulete, sare si cand e aproape gata, sosul de vita. Las la fiert 2 ore, la foc mic.

Prezentarea pe farfurie:

Pe un platou mai adanc, pun linte din belsug si ciolanul de porc. Asez platoul astfel incat sa se poata servi din el mai multi oaspeti. Iahnia de linte cu ciolan se serveste cu paine cu cartofi, ceapa rosie si un ardei iute.

Bon Appetit!

IAHNIE DE LINTE CU CIOLAN

Da-i share
Share on Facebook124Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.