Hai sa fim oameni!

traffic-light-1490891
Mes amis, nu pot sa nu va vorbesc despre o treaba care ma deranjeaza foarte mult zilele astea. Probabil ca ati observat de cand a inceput saptamana, poate chiar de vreo doua saptamani incoace, ca orasul s-a aglomerat teribil. Dar nu despre asta vreau sa va vorbesc, pentru ca traficul vine la pachet cu Bucurestiul sau cu orice alt oras al tarii si, vrem sau nu, nu prea avem ce face.
traffic-lights-1459753
Vreau sa va vorbesc insa despre cum ne comportam in trafic pentru ca eu, unul, chiar nu inteleg. Sincer, sunt complet depasit de situatie. Nu stiu daca o fi de la faptul ca vin din Maramures, unde, fara sa vreau sa romantizez sau sa exagerez, lumea e altfel – ati vazut si voi, daca ati ajuns pe-acolo, ca oamenii-s mult mai calmi, mai politicosi, mai… oameni. Nu stiu daca e de la faptul ca am trait ani buni in Paris, unde chiar si in cele mai aglomerate zile, peisajul din trafic e cu totul altul. Nu stiu daca e pur si simplu de la cei sapte ani de acasa pe care, constat cu tristete, nu-i are toata lumea. Stiu insa ca nu inteleg de ce nu ne putem comporta civizilat in trafic.
traffic-lights-1562546
De ce trebuie sa claxonam, mes amis, de exemplu? Credem ca cineva a adormit la volan si, apasand claxonul cu patos, il vom trezi din visare? De ce nu putem respecta o ordine? De ce nu avem rabdare? Nu e mai usor, daca stiu ca trebuie sa ajung undeva, sa plec putin mai devreme de acasa? Va jur ca sunt deja trei zile consecutive de cand o duc pe Ilona la gradinita, cand aceeasi persoana se baga in fata fara niciun stres. De parca noi toti ceilalti care stam si asteptam cuminti am fi acolo de placere. Pentru ca ne place sa stam sa asteptam la semafor sa ne vina randul.
traffic-lights-1252804
Eu chiar nu inteleg. Nu stiu ce putem face, va zic sincer, dar cred ca daca am avea putin respect pentru cei de langa noi, deja ar fi mai bine.
Voi cum faceti fata, mes amis, traficului?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*