Guacamole pe pat de tartar de miez de crab

Merita sa incerci acest preparat elegant, cu gust proapat si intens. Combinatia de carne de crab, lamaie, pulpa de avocado si ardei este surprinzatoare, iar preparatul arata spectaculos! Am pregatit aceasta reteta si pentru catalogul prietenilor de la Mega Image.

 

crab

Ce ne trebuie:
240g miez de crab
2 buc. avocado, ½ ceapa, 1 rosie medie, ¼ ardei gras rosu, ½ lamaie (zeama)
Otet balsamic
Chives (cam 20 de fire)

 

 

 

Cum am pregatit:
Scurg bine miezul de crab cu ajutorul unei strecuratori, presand cu o lingura (eu am folosit din conserva, gata curatat).
Peste carnea de crab adaug zeama de lamaie, pulpa de la o rosie, taiata cubulete cat mai mici (pastrez cateva fasii pentru decor), chives tocat foarte marunt (cam o lingura) si 1-2 linguri de ulei de masline. Amestec bine toate ingredientele.
Tai avocado, scot samburii si pulpa cu o lingurita. Adaug 2 linguri de zeama de lamaie si sfaram bine cu o furculita pana devine o pasta.
Toc foarte marunt ½ de ceapa si ¼ ardei gras rosu, le pun peste pasta de avocado, adaug sare, piper si amestec foarte bine totul.
Fac o reductie din otet balsamic. Torn otet balsamic intr-o cratita mica si il pun la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand. Il las 10 minu¬te sau mai mult in functie de consistenta dorita: o reductie mai subtire sau mai densa, ca un sirop.

 

GUACAMOLE PE PAT DE TARTAR

 

Prezentare pe farfurie:
Fac cateva linii cu reductia de otet balsamic. Asez in mijloc o forma rotunda pe care o umplu cam doua treimi cu amestecul de miez de crab. Peste acesta pun guacamole. Toc cuburi fasiile de rosie pastrate si cateva fire de chives si le presar pe farfurie. Scot forma si finisez decorul cu fire de chives si un praf de piper proaspat macinat.
Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Comments are closed.