Gnocchi

Pe mine ma fascineaza foarte mult mancarea italieneasca. Mi-ar placea sa merg o data in Italia intr-un restaurant sa invat retetele lor. Pana atunci, caut pe internet, spre exemplu, si retetele care imi par tare faine le fac. Astazi va propun gnocchi. Este delicios!

gnocchi retetele lui nicolai (2)

Ce ne trebuie:

Pentru gnocchi:

500 g cartofi

100 g faina

Un galbenus de ou

Sare

Piper

Pentru supa de rosii:

O conserva de rosii

Jumatate de ceapa

Un catel de usturoi

Ulei de masline

Sare

Piper

Busuioc

Parmesan

gnocchi retetele lui nicolai (5)

Cum am preparat eu:

Am pus cartofii la cuptor la copt. Cand au fost aproape gata i-am scos si i-am dat prin razatoarea fina. Poti sa si fierbi cartofii in coaja si dupa ce ii cureti sa ii dai prin razatoare. Cartoful se amesteca cu faina, sarea, piperul si galbenusul de ou. Si se face un rulou pe care il tai bucatele de 4 sau 5 cm. Apesi fiecare bucatica cu furculita ca sa ii dai forma. Bucatelele de gnocchi se fierb in apa pana se ridica la suprafata. Se scot si se pun la uscat.

Asta-i tot. Gnocchi se poate servi si asa simplu. Eu am facut o supa de rosii. Am luat rosii sau o conserva cu pulpa de rosie. Am pus ulei de masline, busuioc si ceapa. Le-am pus sa fiarba. Am adaugat sare si piper si apoi am blenduit totul. La final am pus parmesan. Eu am facut supa mai groasa. Am pus si putin usturoi pentru o aroma puternica.  Am pus gnocchi in supa si deasupra am pus busuioc proaspat si cateva scale de parmesan. Fantastic.

gnocchi retetele lui nicolai (1)

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.