Gnocchi cu sos si parmezan

Paste moi si delicate din cartofi, mustind de sos delicios facut cu rosii cherry, ricotta si baby spanac, acoperite cu felioare transparente de parmezan. Poti sa servesti acest preparat inclusiv copiilor aflati la varsta gradinitei. O reteta pe care o gasiti si in catalogul prietenilor de la Mega Image.

 

gnocchi retetele lui nicolai (5)

 

Ce ne trebuie:

Pentru gnocchi (10 portii):

1kg de cartofi,

300g de faina,

1 ou,

sare

Pentru sos:

ricotta,

smantana lichida,

rosii cherry,

baby spanac,

parmezan,

ulei de masline

 

gnocchi retetele lui nicolai (4)

 

Cum am pregatit:

Intai prepar gnocchi, care sunt un fel de paste din cartofi, moi si delicate. Fierb cartofii, apoi ii pasez si adaug faina, oul si sarea. Framant totul si din aluatul obtinut formez baghete lungi. Le tai cu cutitul in bucati de aproximativ 2cm, pe care le presez un pic cu furculita, pentru ca mai apoi sosul sa le invaluie mai bine. Fierb gnocchi in apa un pic sarata, cu un strop de ulei. Ii asez la fundul cratitei si, cand urca la suprafata, sunt gata.

Pentru sos, pun intr-o tigaie un pic de ulei de masline, rosiile, un catel de usturoi, o mana de baby spanac, o lingura si jumatate de smanta­na lichida, o lingura de ricotta. Cand rosiile se inmoaie si usturoiul inmiresmeaza toata casa, sosul e gata.

 

GNOCCHI CU SOS SI PARMEZAN

 

Prezentarea pe farfurie:

Acest preparat cere sa fie servit in farfurii adanci, fiindca are un sos bogat. Asez in farfurii gnocchi, apoi torn sosul si, la final, rad cateva felii subtiri de parmezan (sau folosesc parmezan ras, dupa cum am pofta). Textura placuta a pastelor de cartofi si gustul sosului are mare succes la copii!

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook366Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3Email this to someone

Comments are closed.