Galette des rois

Galette des rois (în traducere, “Tarta Regilor”) este un desert foarte popular în Franţa, care se serveşte în prima duminică din an. Ea ascunde în interior o migdală, iar tradiţia spune că cel care o găseşte este regele zilei şi i se înmânează o coroană aurie. Evident, Ilona nu ratează nicio ocazie să o gătim împreună. Și ghici cine câștigă aproape de fiecare dată?!

Ingrediente:

– 150 g unt
– 100 g zahăr pudră
– 200 g făină de migdale (migdale sfărâmate fin)
– 2 ouă
– foietaj
– o migdală întreagă

FOTO: Gabi Crisan

Mod de preparare:

Pentru umplutură se amestecă făina de migdale cu untul, se adaugă zahărul şi un ou. După ce am făcut acest prim pas, luăm o bucată de foietaj şi îi dăm formă rotundă cu ajutorul unei farfurii. Înţepăm foietajul cu furculiţa ca să nu se umfle cât timp stă la cuptor, îl ungem cu gălbenuş de ou, apoi adăugăm umplutura. Deasupra punem cea de-a doua bucată de foietaj. Unim marginile celor două aluaturi, pentru ca umplutura să nu iasă din tavă, cu ajutorul unei furculiţe.

Ȋn final, ungem cu gălbenuş de ou şi băgăm “Tarta Regilor” timp de 30 de minute, în temniţa încinsă la 180 de grade.

Foto: Gabi Crisan
Foto: Gabi Crisan

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook346Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

2 Comments

  1. La umplutura, in loc de migdale, merge si nuca?Merci

    • nicolaitand

      Sigur ca da. Va avea o alta aroma, dar sigur va fi gustoasa. Sa ne spui cum ti-a iesit! 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*