Frigarui de pui „altfel”

E clar că nouă, ca popor, ne place să ne strângem în jurul grătarului. Îți chemi prietenii, gătești ceva, e vreme numai bună de stat la povești. Pentru asta v-am pregătit o rețetă specială, niște frigărui de pui „altfel”. Marinata aceasta dă o savoare nemaipomenită puiului, e o combinație de arome care o sa vă placa la nebunie! Rețeta este cât se poate de simplă, dar rezultatul o să vă uimească.

frigarui-de-pui-7

Ingrediente

  • 1 piept de pui (dezosat, fără piele)
  • 1 ceapă uscată
  • usturoi
  • 2 roșii
  • 1/2 lămâie
  • ulei de măsline
  • 2 foi dafin
  • chimion pudra
  • sare
  • piper
  • bețe frigărui

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pieptul de pui se taie în fâșii subțiri cam de două degete.
Se curăță ceapă, usturoiul. Se amestecă toate într-un blender, se adaugă sucul de lămâie, foile de dafin, sarea, chimionul și puțin ulei de măsline. Se mixează bine.
Pieptul de pui se pune în această pastă de condimente, se lasă puțin la marinat, să-și tragă aromele.
Fâșiile de piept se pun apoi pe bețe de frigărui, se presară puțin piper proaspăt măcinat. Se frig pe grătarul încins, pe ambele părți, până capătă o culoare rumenă și frumoasă.
Separat, se pasează roșiile cu un praf de sare și 1-2 căței de usturoi, 1 lg ulei de măsline. Sosul obținut se ține la rece până în momentul servirii.
Frigăruile calde se servesc cu mare poftă, alături de savurosul sos de roșii!
Bon apetit!

[/preparare]

frigarui-de-pui-1    frigarui-de-pui-2 frigarui-de-pui-3      frigarui-de-pui-5frigarui-de-pui-4

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*