Dulceata de ceapa frantuzeasca

Tare mi place propunerea aceasta! Eu am invatat reteta in Franta si m-am indragostit efectiv de ea. Puteti face un pate de pui de casa, bruschete si asociati cu dulceata de ceapa. Va veti impresiona toti prietenii!Nu am gatit singur nici de data aceasta. Ela Craciun m-a ajutat si a implicat reteta intr-un concurs pe blogul ei. 🙂

_DSC2237

De ce avem nevoie pentru un borcan de 400 g:

Ceapa  rosie- 3 bucati

Portocala

Ulei

Zahar brun- o lingura

_DSC2286

Cum am pregatit:

Tai ceapa juliene si  apoi se trage putin in tigaie in ulei. Focul trebuie sa fie incet. Lasi ceapa sa scada frumos, sa se caramelizeze. Se pune si zaharul si zeama de la portocala si se lasa in continuare sa scada. Aveti rabdare si lasati pe foc aproximativ o ora pentru a se carameliza. Asta-i tot. Este delicios! Serviti cu foie gras, cu ficatei de pui. Totul se schimba cand ai curaj sa faci o astfel de asociere.

_DSC2279

Bon Appetit!
 

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.