Dovlecei Gascon – o reteta LoVegan

Mes amis, mereu v-am spus ca imi place sa experimentez si, astfel, sa leg prietenii noi. Si am avut parte de surprize frumoase. La fel s-a intamplat si cu LoVegan. Daca sunteti in Bucuresti, trebuie sa le gustati preparatele. Dar pana atunci i-am rugat sa imi dea o reteta pe care am savurat-o in restaurantul lor.

gascon

 

Cum se pregateste:

La o cana de mercimek, adica orz decorticat se adauga 3 cani de apa si se fierbe, dupa care se trece prin apa calduta.
Mai avem nevoie de un dovlecel combinat cu jumatate de zucchini.

Legumele se taie rondele si se trag in tigaie cu o lingura de samna, adica grasime de palmier. Adaugati dupa gust: sare, piper sichuan, piper rosu, coriandru. S-au folosit si rosii cherry taiate pe jumatate.
Pastele mercimek se vor trage si ele la tigaie cu pesto rosu pe care il faceti din rosii uscate in ulei, sirop de tamarind (un sirop din curmale cu smochine si sos de rosii) si ulei de chilli.
Se aseaza totul pe farfurie, mai intai un strat de mercimek, apoi legumele si deasupra se presara busuioc verde.

dovlecel gascon
 

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.