Dorada la cuptor pentru masa de Paste

Cand am facut aceasta reteta m-am gandit la copilarie, dar si la Joseph Hadad. Lui ii place foarte mult pestele gatit simplu cu putina verdeata si rozmarin si atat. Cand eram mic si mergeam la pescuit in Iza prindeam pesti mici si mama facea o supa cu rozmarin care miroasea atat de grozav prin casa… Era o supa cu peste mult pe care o macam cu mamaliga. Cu aceasta reteta mi-am adus aminte de copilarie, dar si de Joseph. Si este o retete delicioasa pentru masa de Paste!
dorada la cuptor pentru masa de paste retetele lui nicolao (4)
Ce ne trebuie:
Trei pesti, eu am folosit dorada cam de 200 g fiecare pe care am cumparat-o din Cora
Trei rosii cherry
O lamaie
Trei catei de usturoi
Sare
Piper
Rozmarin
Ulei

dorada la cuptor pentru masa de paste retetele lui nicolao (1)
Am tras in tigaie doar pe o parte pestele ca sa prinda putina culoare. Dupa care l-am condimentat cu sare si piper si l-am umplut cu cate o rosie cherry, cate un catel de usturoi, o felie de lamaie si rozmarin. Am bagat apoi la cuptor maxim 20 de minute. Cand mancati stoarceti lamaie proaspata. E delicios. M-am gandit ca dupa perioada postului, la masa de Paste cand te infrupti doar cu carne de miel cade greu. Ori putin peste e numai bun.
dorada la cuptor pentru masa de paste retetele lui nicolao (3)
Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.