Dorada cu morcovi in unt cu aroma de vanilie

Mes amis, veti descoperi un gust nou, incredibil. Dorada adaposteste intr-un buzunar exterior lamaie si fenicul, care ii dau o aroma neasteptata cand e pregatita in papiota, iar morcovii devin o garnitura de mare rafinament pregatiti cu unt si seminte de vanilie. Incercati! Nu uitati ca aceasta reteta poate fi gasita si in catalogul prietenilor de la Mega Image.

Ce ne trebuie:

1 dorada (aprox. 500-600g)

8 morcovi medii

1 fenicul

1 lamaie

50g de unt

1 baton de vanilie

 

Cum am pregatit:

Curat morcovii, lasand-le putin din tijele verzi ca sa se vada frumos pe farfurie, si ii asez pe hartie de copt (suprapun 3 foi ca sa nu se rupa papiota pe gratar).

Deasupra morcovilor pun untul taiat cubulete, semintele de vanilie curatate de pe baton (las si batonul), sare si piper. Formez papiota avand grija sa nu las gauri pe unde sa se poata scurge sucul ce se va acumula in interior si o leg bine cu o sfoara.

Dorada proaspata o curat bine, o spal si o crestez un pic la exterior, fac linii cam la 2 cm distanta, pe ambele parti. O umplu cu felii de fenicul (cam de 1 cm grosime), felii de lamaie (vor intra cam 3 din fiecare, le indes cat mai bine, ca sa nu iasa), sare si piper. Pun pestele pe foaie de copt (tot in 3 straturi), presar sare, piper si 2 linguri de ulei de masline pe deasupra. Formez papiota rasucind foile de copt la capete.

Pun cele doua papiote, cea cu morcovii si cea cu pestele, pe gratar, la foc mediu. Las cam 30-40 de minute (depinde de cat de puternic este jarul).

Dorada

Prezentarea pe farfurie:

Desfac papiotele, le asez una langa cealalta pe o tava intinsa sau pe un fund de lemn si storc cateva linguri de zeama de lamaie peste morcovi si peste.

 

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.