Cuscus cu carne de pui și sos

Sunt fascinat de această rețetă. La Paris  este un restaurant, 404 se numește,  unde am găsit cel mai bun cuscus. Când am venit în țară am rămas cu melancolia acestui preparat, așa că a devenit starul din meniul familiei mele. Este o mâncare care apropie familia. Arabii mănâncă cuscusul cu mâna și mi se pare extraordinar. Încercați!

De ce avem nevoie pentru 4 persoane:
4 pulpe de pui mai mărișoare
2 cepe
O conservă de roșii tăiate în bucățele
2 dovlecei
2-3 morcovi
200g dovleac
Năut
Sare
Piper

FOTO: Mihai Stetcu

Pentru sos:
Condiment Raz el ha nout
Coriandru
Condiment arăbesc 7 piperuri
Boia picant
Cămun condiment arăbesc
Scorțișoară baton
Cuscus 300 g
Ulei de floarea soarelui
Ulei de masline

Cum am pregătit:

Am pus la încins într-o oală ulei de floarea sorelui  și după ce s-a încins bine am pus puiul. L-am rumenit puțin și apoi am aruncat peste ceapa tocată mărunt. Am adăugat toate condimentele, roșiile și dovleceii și morcovii tăiate rondele, dar mai mari. Am lăsat aproape o oră pe foc mic. La capăt am adăugat năut după pofta inimii.

Între timp, am pus puțin ulei de măsline peste cuscus și cu mâna am separat bob cu bob. M-am jucat puțin ca să am un cuscus nelipicios. Încet, încet am adăugat apă cu sare și am continuat să amestec cu mâinile. L-am lăsat să respire timp de 5 minute și apoi iar am adăugat apă până s-a umflat bine, bine. Totul se face treptat cu răbdare. Înainte de servit se încălzește puțin.

Sosul cu legume și cu carne se pune peste cuscus. O nebunie!

FOTO: Mihai Stetcu

Bon Appetit!

 

Da-i share
Share on Facebook203Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

2 Comments

  1. Ador bucataria arabeasca!Am fost in Iordania, si stiu ce spun, de atunci m-am indragostit iremediabil de aceasta bucatarie…

  2. Ce condiment este :camun? Nu am reusit sa gasesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*