Curcan umplut la cuptor cu cartofi copti si bacon

 

O familie numeroasa, prieteni buni, vecini saritori – masa de Craciun ne aduna pe toti sub semnul traditiilor. Fiecare familie are propriul mod de a sarbatori Craciunul – de la felul in care decoreaza casa, bradul si masa la preparatele preferate.  Mes amis, pentru cei care planuiti sa gatiti curcan va propun o reteta extrem de usor de pregatit si absolut delicioasa. O gasiti si in catalogul prietenilor de la Mega Image.

 

Ce ne trebuie:

1 curcan intreg

2 morcovi

½ telina

1 ceasca de orez fiert

1 kg cartofi

Sos soia

Miere de albine

Cateva felii de bacon

3-4 capatani de usturoi taiate jumatate pe orizontala

Crengute de cimbru

 

CURCAN UMPLUT

 

Cum am pregatit:

Curat curcanul si il frec cu sare, piper si unt. Separat, pregatesc umplutura pentru curcan. Tai brunoise (cubulete mici) morcovii si telina si le trag la tigaie. Fierb orezul si il amestec cu morcovul si telina. Pregatesc un sos din miere si sos de soia si il incorporez in amestecul de orez si legume.

Umplu curcanul cu acest amestec si il pun intr- tava cu doua degete de apa si un pahar de vin alb. Bag tava la cuptor la 160 de grade si il las 2 ore – 2 ore si jumatate (depinde cat de mare este curcanul). La fiecare jumatate de ora, pe masura ce se evapora, mai completam cu apa si vin. Cu jumatate de ora inainte de a fi gata scot curcanul si il ung cu sosul de miere si sos de soia. Tot acum adaug in tava sau intr-o tava separate cartofii, baconul si usturoiul pentur garnitura. Cel mai bine ar fi sa se rumeneasca in untura de gasca sau de rata, ies nemaipomenit de gustoase.

Bon appétit!

 

mega

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.