Cupola de zahar caramelizat

Mon ami, iti impartasesc un mic secret drag mie.

Cheveux d`ange, adica par de inger…ce denumire frumoasa! Poti sa decorezi orice desert cu aceasta cupola de zahar caramelizat. Eu o folosesc pentru ca da volum la mancare. Da aspect, este un pic crocanta..sunt foarte multe atu-uri. Tot in Franta am invatat cum sa fac acest deliciu. Acolo incepe bucataria. Si asta este o tehnica frantuzeasca.

cupola de zahar caramelizat (2)

De ce avem nevoie?

Zahar – 200g zahar
Apa- 40 ml

Ulei foarte putin pentru uns polonicul

cupola de zahar caramelizat (4)

Cum îl prepar eu?
Zaharul se amesteca cu apa si se topeste la foc mic mic mic pana se caramelizeaza frumos. Trebuie sa aiba culoarea aceea minunata si ai grija sa nu-l arzi pentru ca devine amarui. Apoi, ia un polonic si unge-l cu foarte putin ulei si apoi cu o lingura iei caramel si poti face orice model doresti. Ai grija ca zaharul se intareste destul de repede. Joaca-te!

cupola de zahar caramelizat (7)

Da-i share
Share on Facebook33Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2Email this to someone

Comments are closed.