Cum să alegi și să ai grijă de un cuțit

Dragilor, cred că ați tot auzit cât de important este cuțitul pentru un bucătar. În povestea de azi, m-am gândit să vă dau câteva sfaturi despre cum să alegi și cum să păstrezi în bune condiții un cuțit. Dacă sunteți pasionați de bucătărie este bine să aveți în casă un cuțit al bucătarului, cuțit care se folosește în mai toate operațiunile. E important ca el să aibă o lamă mai lungă și mai lată și un mâner mai greu, pentru că asta îl va face mai ușor de manevrat. Aveți grijă ca lama să fie dintr-un material de calitate, otețul inoxidabil fiind cel mai potrivit. În funcție de costuri, puteți opta și pentru o lamă din carbon și crom. Un sfat important pe care l-am primit când am fost în Japonia, a fost să nu tai niciodată cu el oase sau carne congelată, pentru că asta îi va lua din calitate. Un alt aspect legat de buna păstrare a unui cuțit este modul în care îl ascuțiți. Pentru a nu toci lama, trebuie ținut la un anumit unghi. Există în comerț suporturi speciale, care vă ajută în cazul în care nu sunteți obișnuiți cu această operațiune. Încercați să păstrați cuțitele într-un loc numai al lor, iar atunci când le folosiți, să aveți un tocător special. De asemenea, încercați să nu le spălați decât manual, pentru că sarea și acidul din compoziția detergentului pentru mașina de spălat vase le poate deteriora.
Apropo de ascuțit cuțite, povestea mea are rădăcini din copilărie. Tata a fost tâmplar, iar în când eram mic mergeam la el în atelier și ascuțeam cuțitul la tocilă, o piatră specială, pe care o ținea mereu în apă. V-am mai spus eu că viața la țara te învață așa de multe lucruri! 🙂

Și, dacă tot am vorbit de cuțite, nu putem să nu povestim șI de gătit. Vă las aici trei rețete.

Tartă cu căpșune

Somon în stil asiatic

Ravioli

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*