Crustă de pătrunjel

Sunt un mare fan al peştelui, iar astăzi vă voi da un truc pe care eu îl folosesc atunci când vreau ca peştele să aibă o savoare specială şi anume, o crustă de pătrunjel. Prietenilor mei le place atât de mult somonul în această variantă, încât mi-au sugerat de multe ori să-l introduc în meniul restaurantului meu. Şi când mă gândesc mai bine, s-ar putea să câştige cu perseverenţa lor. Această crustă de verdeţuri se poate pregăti în mai multe variante, cu busuioc şi rozmarin sau cu leurdă, în special, pentru friptura de miel, că tot se apropie Paştele.

Ingrediente
– două felii de pâine toast (pentru pesmet)
– o legătură de pătrunjel
– 50 g parmezan
– 50 g unt
– sare şi piper
Foto: Gabi Crisan
Mod de preparare:
Din feliile de pâine facem pesmet şi le tocăm la robot. Pătrunjelul se toacă şi el separat, tot în robot. Apoi unim aceste două ingrediente, adăugăm parmezanul dat pe răzătoare şi untul. Punem sare şi piper şi le mai amestecăm în robot până când devin o pastă de consistenţa unui aluat. Se întinde cu făcăleţul pe o foaie de pergament, se taie fâşii de aproximativ 5 mm grosime, apoi se păstrează la congelator.

Este ideală pentru somon, dar se poate folosi şi pe orice carne preparată în cuptor. Înainte să fie carnea gata, se adaugă această crustă şi se mai bagă la copt timp de cinci- zece minute. Vă asigur că îi va da un gust genial preparatului.

Foto: Gabi Crisan
Foto: Gabi Crisan
Bon Apettit!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*