E luni şi parcă nu ai vrea să găteşti ceva foarte complicat, nu-i aşa? Cel putin nu azi. Aşadar, ţi-am pregătit o reţetă gustoasă, care se înscrie printre felurile clasice ale bucătăriei franceze, şi care dă gata pe oricine. Ca acest croque monsieur să vă iasă perfect, e musai să îl impărţiţi cu cineva drag vouă. (Monica mi-a furat deja o jumătate din el).
De ce avem nevoie:
8 felii de pâine toast
4 felii de şuncă jambon
4 felii de branză cheddar
100 ml lapte
200 g Emmental ras
Unt
Sare, piper
Cum am pregătit:
Mai întâi, am dat puţin painea la cuptor ca să devina crocantă. 5 minute la 180 de grade e suficient. Iar mai apoi, când am uns feliile de pâine cu unt, acesta s-a topit numaidecât. Am amestecat apoi emmentalul ras (voi puteţi rade orice caşcaval) cu un pic de lapte, şi am presărat după gust piper proaspăt deasupra. Am aşezat şunca şi brânza cheddar între două felii de pâine, şi am turnat peste ele brânză emmental amestecată cu lapte. Am băgat totul din nou la cuptor, iar la final, m-am ales cu cel mai apetisant croque-monsieur.
Bon Appetit!
Monsieur, ce sandwich-uri bune faci…Felicitari!
P/S m-am inspirat de aici, la reteta de midii (eu le-am facut cu rosii) si peste cu mazare si smantana…yam…bun!
Ma bucur mult ca iti plac! 🙂 Sa ne arati si poze cu retetele pe care le mai incerci.
SUPER RETETE SI EASY DE FACUT:)
Ma bucur ca iti plac, Ionut! Astept sa-mi spui cum ti-au iesit. 😉
un mic dejun de weekend! perfect!