Croque monsieur-sandwich cu branză şi şuncă

E luni şi parcă nu ai vrea să găteşti ceva foarte complicat, nu-i aşa? Cel putin nu azi. Aşadar, ţi-am pregătit o reţetă gustoasă, care se înscrie printre felurile clasice ale bucătăriei franceze, şi care dă gata pe oricine. Ca acest croque monsieur să vă iasă perfect, e musai să îl impărţiţi cu cineva drag vouă. (Monica mi-a furat deja o jumătate din el).

De ce avem nevoie:

8 felii de pâine toast
4 felii de şuncă jambon
4 felii de branză cheddar
100 ml lapte
200 g Emmental ras
Unt
Sare, piper

FOTO: Mihai Stetcu

Cum am pregătit:

Mai întâi, am dat puţin painea la cuptor ca să devina crocantă. 5 minute la 180 de grade e suficient. Iar mai apoi, când am uns feliile de pâine cu unt, acesta s-a topit numaidecât. Am amestecat apoi emmentalul ras (voi puteţi rade orice caşcaval) cu un pic de lapte, şi am presărat după gust piper proaspăt deasupra. Am aşezat şunca şi brânza cheddar între două felii de pâine, şi am turnat peste ele brânză emmental amestecată cu lapte. Am băgat totul din nou la cuptor, iar la final, m-am ales cu cel mai apetisant croque-monsieur.

 

FOTO: Mihai Stetcu

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

5 Comments

  1. Monsieur, ce sandwich-uri bune faci…Felicitari!

    P/S m-am inspirat de aici, la reteta de midii (eu le-am facut cu rosii) si peste cu mazare si smantana…yam…bun!

  2. ionescu ionut

    SUPER RETETE SI EASY DE FACUT:)

  3. un mic dejun de weekend! perfect!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*