Creveti cu tempura


Mes amis, va recomand o reteta delicioasa si extrem de lejera. Eu o prepar cu drag pentru ca este racoroasa si pentru ca imi da senzatia ca sunt in vacanta chiar daca zilele de munca sunt tare lungi. Se face imediat, iar ingredientele le gasiti fara prea mare bataie de cap.
20130806_0006
Ce ne trebuie:
3 creveti proaspeti
Mix condimente chinezesti Tempura
Un galbenus de ou
Un ardei gras rosu
Sare
Piper
Apa
Ulei pentru prajit
Sos de soia pentru servit
Vin roze Crama Atelier pentru servit
20130806_0012
Cum am preparat eu:
Am curatat si spalat crevetii bine, bine, bine. Separat am pregatit o compozitie lejera din condimentele asiatice, galbenusul de ou, putina apa, sare si piper dupa gust. Mixul Tempura se gaseste la supermarket la raionul cu condimente, sa nu va faceti griji ca nu gasiti. Aveti grija ca textura finala sa fie usoara, lejera si nu groasa. Am taiat si ardeiul gras lamele si am dat atat crevetii, cat si lamele de ardei prin mixul de condimente si apoi am prajit in ulei incins. Trebuie sa obtineti preparate crocante. Atat! Delicios!
Va rog sa luati creveti proaspeti, adica din aceea gri si putin tarcati ca tigrii. O sa va placa si o sa simtiti diferenta.
Va recomand sa serviti cu sos de soia si cu un vin roze. Eu am ales un roze de la Crama Atelier pentru ca se potriveste grozav cu acest preparat.
20130806_0016
Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.