Creme anglaise si moelleux au chocolat

Eu am o regula: de Dragobete, putem incepe orice masa direct cu desertul. Iar ca sa ne facem cu totul si cu totul de cap, am pregatit nu una, ci doua retete, care combinate alcatuiesc o poveste de dragoste in sine. Tineti cont ca urmeaza un desert mai tentant ca niciodata si incredibil de delicios.
Copyright Mihai Stetcu__Blog Nikolai_20150222_0004
Foto: Mihai Stetcu
Nu cred ca mai e nevoie de nicio descriere pentru moelleux au chocolat. Deja mi se face pofta numai cat vorbesc despre interiorul din ciocolata densa, care se revarsa aburind in farfurie. Si desi poate, in general, preferati o cupa de inghetata langa moelleux, azi, vreau sa va propun sa o inlocuiti cu o creme anglaise, care pune cel mai bine in evidenta gustul puternic al ciocolatei. In plus, o puteti folosi intr-un infinit de combinatii, langa iles flotant sau langa brownies.
Crème anglaise
 
De ce avem nevoie
·         6 galbenusuri
·         1l lapte
·         120 g  zahar
·         un baton de vanilie
 
Cum am pregatit :
Am batut galbenusurile cu zaharul pana ce acesta s-a topit, iar compozitia a devenit foarte deschisa la culoare si si-a marit volumul. Am adaugat si semintele dintr-un baton de vanilie.
Am incalzit bine laptele, si l-am incorporat cu grija  in galbenusuri  pana ce crema s-a ingrosat. Cand am pus laptele la incalzit, am pus si pastaia de vanilie.
Totul se finalizeaza la bain marie. Timp de zece minute, am avut grija sa se ingroase compozitia si sa nu mai fie spumoasa. La final, am obtinut un sos mai gros, tare parfumat si savuros.
 
Moelleux au chocolat
 
De ce avem nevoie:
·         250 g ciocolata
·         300 g zahar
·         225 g unt
·         7 oua
·         100 g  faina
 
moule-a-chocolat-retetele-lui-nicolai-11

Cum am pregatit:

La foc foarte mic, am topit untul cu ciocolata. Puteti face acest lucru si la bain-marie.
Separat, am batut ouale cu faina si cu zaharul. Compozitia obtinuta am amestecat-o cu ciocolata topita cu untul.
Am uns cateva forme cu unt topit si un pic de faina, si dupa ce le-am umplut cu amestecul delicios de mai sus, le-am bagat la cuptor la 180 de grade, timp de 10 minute. Nu-i asa ca e simplu?
Foto:  Mihai Stetcu
Copyright Mihai Stetcu
Tips:  Eu am un cuptor profesional. Ca sa va dati seama care este timpul optim pentru a fi gata, scoateti o portie dupa 8 minute, si alta dupa 10 minute. Asa nu dati gres niciodata.
Foto:  Mihai Stetcu
Copyright Mihai Stetcu
Bon Appetit!
Da-i share
Share on Facebook195Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*