Crema de capsune cu bezea si bomboane

Mes amis, duminica este o zi mare! Ne pregatim pentru una dintre cele mai frumoase sarbatori – ziua copilului. Cand pregatesc mancare pentru copii, ai mei sau ai prietenilor, imi place sa ma joc un pic. Pe copii trebuie sa-i mai si fentezi, sa-i sur­prinzi… Ilona si Iancu, cei doi prunci ai mei, sunt foarte bucurosi cand gatim impreuna si in­ventam tot felul de bunatati. Mare succes am avut la ei si cu un desert pe care vi-l dezvalui si voua in editia aceasta a catalogului Mega Image. Eu nu folosesc de obicei bomboane colorate in retete, dar in aceasta se potrivesc foarte bine: dau un aspect foarte placut cremei de capsune cu bezea.

 10339621_10203153724077891_8854402318704003266_n

Ce ne trebuie:

½kg de capsune proaspete

2 linguri de zahar brun

Coniac (un strop)

1 lime

Pentru bezea: 3 albusuri de ou, 3 linguri de zahar

        supa de capsune retetele lui nicolai (2)                 

Cum am pregatit:

Curat capsunele, le pun in blender impreuna cu zaharul brun, zeama de lime si cateva picaturi de coniac, apoi le blenduiesc pana ajung la consistenta unei supe-crema.

Pregatesc bezeaua: bat cu telul albusurile cu zaharul, pana obtin o spuma onctuoasa. Intr-un recipient special pentru microunde, pe care il sterg in prealabil cu un servetel pe care am turnat cateva picaturi de ulei de masline, pun spuma de bezea, cu grija (incerc sa scot aerul), si o las 40-45 de secunde la 90˚C (la 600-800W), pana ce spuma isi dubleaza volumul.

CREMA DE CAPSUNE CU BEZEA SI BOMBOANE

Prezentarea pe farfurie:

Torn intr-un bol crema de capsune, apoi iau cu o lingura mare spuma de bezea si o asez peste crema, formand o insulita. Pentru un plus de dichis, poti presara pe deasupra bomboane colorate maruntite. Credeti-ma,e un desert nemaipomenit pentru copii!

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.