Crap românesc cu legume

Dragilor, m-am gândit să diversificăm un pic masa de Sărbători, așa că vă propun și o rețetă de pește. Un crap românesc, cu multe legume, foarte ușor de preparat, e o idee foarte bună pentru zilele astea. Părerea mea!:)

Ingrediente

  •  1 crap întreg
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 fir de praz
  • 1 ceapă uscată
  • 1 căpățână usturoi
  • o legătură busuioc proaspat
  • 2-3 lg muștar
  • ulei
  • sare
  • piper
  • apă

[preparare title=”Mod de preparare”]

Peștele se curăță de intestine, de solzi și se spală bine. Se condimentează cu sare și piper, apoi se lasă deoparte.
Ardeiul gras, ceapa și usturoiul se curăță, se taie grosier și se sotează 1-2 minute, cât să se înmoaie puțin.
Într-un blender, se pun legumele sotate, frunze de busuioc, muștar, se pasează toate, până se obține o compoziție omogenă.
Peștele se îmbracă în această pastă de legume, se așază într-o tavă, se adaugă puțină apă și se pune la gătit, în cuptor, la 180 grade C, 25-30 minute, până se rumenește frumos.
Se scoate și se servește cu mare poftă!
Să vă fie de folos!
Bon appetit!

[/preparare]

      

          

 
Foto credit: www.ionutaldea.com

Da-i share
Share on Facebook62Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*