Cotlete de miel cu branza Fagaras

Mes amis, iata o reteta tare faina. O gasiti si in catalogul prietenilor de la Mega Image. Vreau sa va arat ca putem folosi branza romaneasca in retete pline de creativitate, mai fine. Cu produse de buna calitate si cu fantezie, putem alatura ingrediente si altfel decat am invatat noi acasa, cu rezultate mai sofisticate. Eu am ales branza Fagaras de la Gusturi romanesti, pe care o s-o prepar cu cotlete de miel foarte fragede, cat de-o imbucatura fiecare. Sa stiti ca eu n-am fost mancator de miel, dar am devenit, fiindca am descoperit sosul asta de branzica, foarte usor si racoritor.
MI-Bucovina-110mic
Ce ne trebuie:
2 cutii de branza Fagaras
10 cotlete mici de miel
Ulei de masline
Ardei iute
Usturoi
Menta proaspata
Sare si piper
MI-Bucovina-116

 

Cum am pregatit:
Am lasat carnea la macerat in ulei de masline si am preparat sosul. Datorita continutului mai mare de smantana, branza Fagaras are o textura foarte cremoasa si un gust foarte placut. Intr-un bol, am pus branzica, un pic de ulei de masline, ardei iute taiat marunt, putin usturoi si putina menta proaspata, ca sa obtin un sos cu aroma lejer picanta – mama, ce bine miroase! Carnita de miel am prajit-o in tigaie. Nu mult, fiindca este foarte frageda. Am asezat-o pe o farfurie generoasa si, de jur imprejur, am pus sosul de branza, care o sa tempereze gustul puternic al mielului. Ia uitati! Le mananci din ochi!
MI-Bucovina-61

 

Bon Appetit!

Comments are closed.