Coaste de porc in bere

Mes amis, am fost in America si am ramas impresionat de coastele de porc de acolo. Am pregatit acum o reteta simpla pentru noi, feciorii. Frecam coastele cu sare de mare, sa prinda un pic de crusta. Cand alegeti costite, aveti grija sa aiba si carne, sa avem ce rontai. Punem carnea la macerat in bere – puteti folosi o bere buna, sa fragezeasca frumos carnea, fara sa ii modifice gustul. Gasiti tot ce va trebuie la prietenii de la Mega Image.

 

Ce ne trebuie:

 coaste de porc

 cartofi albi

 ketchup

 mustar

miere poliflora

 bere

 

_MG_2799

Cum am pregatit:

Facem un sos barbecue (sau puteti cumpara unul). Eu il fac cu ketchup, un pic de mustar de Dijon, tabasco, sos Worcester, miere, un amestec de sare, piper, apio, usturoi tocat marunt si paprica. Sosul asta il dau cu pensula pe carnita.

Pregatesc cartofii wedges. Ii spal si-i las cu coaja, ii tai bucati mai mari, pun sare grunjoasa si-i hobaluiesc, cum se spune in Maramures, adica ii amestec – ei fiind uzi, sarea ramane pe ei. Ii pun intr-o tava si-i las sa respire jumatate de ora.

Dupa 30 de minute, pun coastele in tava, peste cartofi, adaug ulei, piper, inca putin sos barbecue peste carnita. Bag tava la cuptor.

Cand e gata, cam in jumatate de ora, asez totul pe un fund de lemn. Pun cartofii intr-un bol. Scot coastele – uitati cum umbla carnea pe os! Intr-un bol mic, pun niste sos barbecue si, pentru cine vrea mai picant, ardei iute. Presar piper pe deasupra. Asta se mananca fara nici o moderatie, fara limita – dar din cand in cand. Merge extraordinar!

MEGA NR5 - SELECTIE RETETE NICOLAI - COASTE (624 x 704 px)

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2Email this to someone

Comments are closed.