Clafoutis cu cireșe

Are consistența unei budinci, te ademenește cu cireșe coapte și e un desert franțuzesc, pe care eu îl ador.În plus, puteți înlocui cireșele cu fructele voastre preferate.

 
Ingrediente
-500 g de cireșe;
-3 linguri de zahăr;
-3 linguri de pudră de migdale;
-2 linguri de făină;
-3 linguri de smântână;
-2 ouă;
-100 g de unt;
-3 linguri de zahăr pudră.
 
Mod de preparare:
Pentru început, punem zahărul și ouăle într-un bol și le amestecăm foarte bine.
Adăugăm pudra de migdale și făina, iar după ce amestecăm bine, completăm cu trei linguri de smântână pentru a face compoziția mai moale.
Mai apoi, ungem bine forma tăvii cu unt, iar pe fundul acesteia, presărăm zahăr pudră. În acest fel, compoziția nu se va lipi de tavă și va avea un gust caramelizat.

 _MG_0154La final, aranjăm cireșele în tavă , iar peste acestea, turnăm compoziția și o vom băga la cuptor, unde va sta timp de 15 minute la 180 de grade._MG_0168

 

Photo: Gabi Crisan
Photo: Gabi Crisan

 

 

Bon Appetit!

 

 

 

 

 

 

Da-i share
Share on Facebook372Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*