Ciuperci cu ou romanesc

Reteta aceasta o stiu de la prietenul meu francez, Samuel. L-am rugat sa ma invete sa gatesc ceva cu ciuperci si mi-a aratat cele ce urmeaza. Este foarte gustoasa si simpla. De unde si numele. Ai o baza- paine, ciupercile lucrate – si oul romanesc. De fapt, a denumit-o Rossini cumva. Filet de boeuf rossini asta inseamna ca ai o baza, ai carne si ai foie gras. Este un fel de mancare delicios, iar ciupercile sunt preferatele mele.

ciuperci cu ou romanesc retetele lui nicolai (4)

De ce avem nevoie?
Un ou
150 g de ciuperci
Un shut vin rosu
Doua felii de paine toast
Usturoi
Patrunjel
Putin otet
Kopa sau Kaiser afumat

CIUPERCI CU OU ROMANESC RETETELE LUI NICOLAI. (5)
Cum prepar eu?

Calesti un pic kaiserul, care trebuie taiat in fasii, dar mai groase. Apoi pui usturoiul repede si ciupercile aproape imediat. Ai grija sa nu arzi usturoiul – doamne fereste! Apoi stingi totul cu putin vin rosu. Un shot nu mai mult.
Repejor fac un ou romanesc. Adica un ou ochi pe care il fierb in apa cu putin otet. Oul vreau sa fie moale ca sa curga galbenusul peste ciuperci. Pun totul pe un pat format din doua felii de paine prajita.
Mon ami, poti manca ciupercile gatite asa fie la felul intai, fie la un mic dejun englezesc pe la ora 10.00.
CIUPERCI CU OU ROMANESC RETETELE LUI NICOLAI. (8)

Bon appetit!

Da-i share
Share on Facebook147Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.