Cheesecake cu biscuiți și mango

Dragilor,

M-am întors din vacanță cu bateriile încărcate și cu chef de muncă . A fost bine în Grecia, pe malul mării, dar nicăieri nu-i ca acasă. Am revenit pe meleaguri românești cu o mulțime de idei noi, sunt pregătit să fac față unor noi provocări și proiecte, și abia aștept să împărtășesc totul cu voi.  Până atunci însă, ca să sărbătorim așa cum se cuvine luna august, v-am pregătit doar deserturi care se potrivesc perfect cu o limonadă rece și câteva clipe de leneveală. Bine, lenevim după ce ne dăm un pic silința în bucătărie.

Și mai o surpriză pentru voi. Monica, soția mea va deschide seria deserturilor din luna august cu un cheesecake, cu aluat de biscuiți, ușor crocanți și compoziție cremoasă. Vă spun sincer că se pricepe și la gătit, nu doar la modă. Ca să fiu onest cu voi, ideea mi-a venit pe ultima sută de metri. Îmi aranjasem toate ingredientele și eram pregătit să mă apuc de treabă când Monica și-a făcut apariția în bucătăria de la La Cantine de Nicolai. Îi era poftă de cheesecake. Și mie îmi era poftă de cheesecake. Dar făcut de ea. Mai ales că, ducând dorul prăjiturilor grecești, urma să îl prepare cu iaurt, nu cu brânză. Așadar, vă las pe mâini bune.
 
Ingrediente
250 g de biscuiți;
100 g de unt;
150 g zahăr pudră
2 ouă;
1 mango;
2 linguri de zeamă de lămâie;
800 gr de Iaurt cu 10% grăsime;
Puțin griș.
 _MG_7087
Mod de preparare
Pentru început, punem biscuiții în blender și îi transformăm în pudră, peste care vom adăuga untul.
_MG_7194-Edit
_MG_7217-Edit
După ce ungem o tavă cu unt, turnăm compoziția din blender. Pentru a uniformiza pudra de biscuiți, presăm cu ajutorul unui pahar.
Lasăm tava timp de zece minute la frigider.
_MG_7243-Edit
În continuare, într-un vas, amestecăm iaurtul cu zahăr pudră și griș (ca să absoarbă zeama lăsată de iaurt). Peste amestec, adăugăm ouăle și omogenizăm compoziția.
Scoatem tava de la rece și turnăm compoziția obținută mai înainte peste pudra de biscuiți.
Desertul va sta 30 de minute în cuptor, la temperatura de 180 de grade.
Între timp, tăiem un mango pe jumătate și îi scoatem sâmburele. Îl decojim și îl tăiem cubulețe, după care îl blenduim și îl servim alături de desert.
 
Foto: Gabi Crisan ( L’Atelier d’Image)

One Comment

  1. Rusan Dana

    Este cel mai bun cheesecake pe care l-am mancat.Felicitari ! Sunteti minunati ❤❤❤

     

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*