Carpaccio de biban de mare

E vară, e cald, știu ca multă lume își îndreaptă atenția spre mâncăruri cât mai ușoare, mâncăruri care să ne bucure papilele gustative, dar să conțină cât mai puține calorii. Știu ca asta pare o combinație greu de atins, dar propunerea mea de azi are aceste două calități. Carpaccio de biban de mare este un preparat rapid și în același timp sofisticat, delicios, dar light!

IMGL1223

IMGL1139

Ingrediente

    • 1 biban de mare
    • 1 fir sparanghel verde
    • 1 grepfruit
    • 4-5 fructe de zmeura
    • 1 fir patrunjel
    • 1 foaie alga marina
    • sare
    • ulei de masline

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pestele se transeaza pe langa sira spinarii, se fileteaza cu atentie. Din fileul de peste, se taie fasii foarte subtiri (vezi foto).
Sparanghelul se taie fasii, se pune in apa rece cu gheata.
Se curata grepfruitul, se indeparteaza pielita alba si se scot felii curate de pulpa de fruct.
Foaia de alga se toaca marunt.
Fasiile de peste se asaza pe un platou, se presara putina sare. Se adauga feliile de grepfruit, fasiile de sparanghel, zmeura taiata in jumatati. Se garniseste totul cu o lingura de ulei de masline, cateva bucatele de alge si frunze proaspete de patrunjel.
Un preparat usor, rapid si extrem de savuros pe care vi-l recomand cu drag!
Sa va fie de folos, mes amis!

[/preparare]

IMGL1158 IMGL1168 IMGL1169 IMGL1195 IMGL1204

 

Fotocredit: Roi Soleil Studio

Da-i share
Share on Facebook71Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*