Carne de porc la cuptor cu varză roşie

După cum bine ştiti, sunt un fan al mâncării tradiţionale, al preparatelor gustoase, chiar dacă din punct de vedere caloric nu par întotdeauna cele mai bune alegeri. Eu sunt de părere însă că dacă ai un stil de viaţă activ, fără excese, nu trebuie să excluzi din meniu carnea de porc. Iată ce v-am pregătit azi!
Ingrediente (pentru patru persoane):

– un kg de fleică de porc;
– 500 g varză roşie;
– o ceapă;
– 2-3 căţei de usturoi;
– pătrunjel;
– 20 ml de vin roşu;
– 20 ml de oţet de vin roşu;
– jumătate de lingură de zahăr;
– cimbru;
– ulei de măsline;
– sare şi piper.

Mod de preparare:
Carnea se lasă la marinat timp de zece minute cu sare, piper, cimbru şi ulei de măsline. Apoi o aşezăm în tavă, cu puţină apă şi o băgăm  la cuptorul încins la 180 de grade, aproximativ o oră.
Între timp, varza se taie fin, iar peste aceasta, adăugăm oţeul fiert cu zahărul.
Într-o tigaie, punem ulei de măsline în care călim ceapa tăiată mărunt, apoi adăugăm varza, iar după ce se înmoaie puţin, punem sare, piper, zahărşi vin roşu.
La final adăugăm pătrunjelul şi mâncarea de varză este gata!
La servire, se face un pat de varză şi peste se adaugă carnea suculentă. Este o mâncare săţioasă şi foooarte gustoasă.
Bon Appetit!

 

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*