Bucatareala cu Iancu si Ilona + un desert delicios

1
Mes amis, am petrecut un weekend fabulos in sanul familiei si, nu trebuie sa mai zic, absolut delicios. Cum vremea n-a fost prea faina, am stat toti patru in casa si ne-am jucat. Dupa masa, evident ca li s-a facut pofta de ceva dulce copiilor. Am zis no, bine, facem, dar trebuie sa ma ajutati. Nu va imaginati cat de incantati au fost copiii de noul joc. Monica intotdeauna zice sa-i implicam in treburile casei ca sa-i responsabilizam si are perfecta dreptate. Mai ales ca, daca Ilona vrea sa se imbrace ca ea, Iancu deja da semne ca se viseaza mare chef ca tati, hehe.
2
Am ales, normal, un desert frantuzesc, galette, originar din Bretania – reteta o gasiti aici, nu doar pentru ca e printre preferatele copiilor, ci si pentru ca iubim cu totii bucataria frantuzeasca. Toata lumea a participat asa cum a putut la acest desert. Iancu amesteca de zor faina cu untul, Ilona era de-a dreptul incantata sa intinda aluatul cu facaletul, iar Monica se distra de minune urmarindu-ne si facandu-ne poze. Si dand instructiuni de pe margine, evident, ca in orice familie in care canta cocosul 🙂 .
3
Am lasat la cuptor 30 de minute, copiii erau deja ca-n „Turtita fermecata”, adulmecau, tot dadeau tarcoale cuptorului si fixau ceasul in speranta ca timpul o sa treaca mai repede. Dupa jumatate de ora la cuptor, ziceai c-a venit sfarsitul lumii – si Iancu, si Ilona, suflau de zor in galette, doar-doar o sa poata gusta mai repede. Ma si mir ca Monica a avut timp sa faca poza, pentru ca desertul a disparut imediat.
Voua cum v-a fost weekend-ul, mes amis?
4

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*