Mes amis, aripioarele picante par mâncarea perfectă pentru privitul la televizor. Daca mai punem și un pahar de bere rece ca gheața lângă, avem combinația pefectă. Vestea bună e că se prepară și foarte repede, așa că sunt o variantă ideala și în cazul în care aveți musafiri sau ieșiti la un grătar cu prietenii. Sosul picant pe care vi-l propun , o pastă de ardei capia puțin picantă, este de fapt secretul acestui preparat. Abia aștept să îl incercați și voi!
PS: Este o rețetă perfectă pentru începători. Dacă vreți să le arătați prietenilor cât de bine vă pricepeți în bucătărie, eu zic să începeți cu aceste aripioare!
Ingrediente
- 1 kg aripioare pui
- 3-4 lg pasta ardei kapia
- 1/fulgi maruntiti ardei iute
- 1 lamaie
- 1 capatana usturoi
- sare
- piper
- ulei de masline
[preparare title=”Mod de preparare”]
Aripioarele se curata, se taie in jumatati.
Se pregateste baitul pentru a le marina. Se amesteca pasta de ardei cu cateva linguri de ulei, 2-3 catei usturoi, fulgi de ardei, sare, piper. Se adauga zeama de la o lamaie. Se omogenizeaza totul si se toarna sosul peste aripioare. Se amesteca ca sa se distribuie uniform peste aripioare si se lasa o jumatate de ora la rece.
Se scot apoi, se rumenesc intr-o tigaie, se scot pe un platou si se servesc cu garnitura dupa preferinte. Sunt atat de gustoase, incat nu te poti opri doar la cateva!
Bon apetit, mes amis!
[/preparare]