Aripioare de pui marinate in amestec de condimente

Aripioare crocante, bune de te lingi pe degete, marinate intr-un amestec inedit de condimente parfumate: usturoi, ardei iute, anason, coriandru, ghimbir, sofran, menta. O reteta preparata pentru catalogul prietenilor de la Mega Image.

Ce ne trebuie:

images

1 caserola de aripioare de pui (10-12 aripioare)

1 lingurita de coriandru boabe

1 lingurita de anason macinat

1 lingurita de ghimbir macinat

2 catei de usturoi, 1 ardei iute

2 linguri de ulei de masline

1 varf de cutit de sofran

Zeama de la ½ lamaie

Menta si coriandru proaspete

1 lingura de arahide prajite fara coaja

 Cum am pregatit:

Indepartez varfurile scurte ale aripioarelor. Spal aripioarele si le tai in doua, astfel incat sa obtin niste „ciocanele” usor de servit cu mana, intr-o atmosfera relaxata. Le sarez, le piperez si le frec bine, ca sa iasa aromele.

Pentru marinada pisez foarte bine, intr-un mojar, coriandrul boabe, anasonul macinat, ghimbirul macinat, usturoiul, ardeiul iute (curatat de seminte si tocat), sofranul, uleiul de masline, zeama de lamaie si cateva fire de menta proaspe­te (frunzele tocate).

Torn marinada peste aripioare, amestec bine si las carnea deoparte pentru cel putin o jumatate de ora, ca sa iasa toate aromele. Si mai bine ar fi sa pui carnea in marinada de acasa, inainte de a porni catre locul de picnic. 

Fac aripioarele pe gratar la foc mediu, ca sa se patrunda bine si sa capete o crusta crocanta.

 

Prezentarea pe farfurie:
Asez aripioarele pe o farfurie. Presar deasupra alune maruntite, frunze de menta si de coriandru proaspete, tocate. Aripioarele acestea merg foar­te bine alaturi de un pahar de bere buna!

 

Aripioare de pui

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.