Am început de jos in bucătărie. Niciodată nu stii unde te duce viața…

Niciodata nu am fugit de munca. Mi-a placut munca fizica si am facut de toate. Acum mai bine de 20 de ani, cand am decis sa plec din Maramures in lumea larga pentru a castiga un ban, am pornit de jos. Primul contact cu bucataria s-a rezumat la vase. Inainte de Paris, am stat cateva luni in Londra. M-am angajat spalator de vase intr-un restaurant. Nu cunosteam limba, prieteni nu aveam, dar aveam un vis. Tin minte ca pe vremea aceea locuiam si lucram alaturi de un alt roman, Titi, Titi al lui Oltenu. El se ocupa de calcatul fetelor de masa si al servetelelor, asa ca apucam sa ne vedem abia dupa program. Impreuna am incercat sa invatam engleza. Desenasem un tabel in camera pe care scriam in fiecare zi cuvintele noi pe care le invatam. Asta era activitatea noastra preferata!:) Dupa cateva luni petrecute in Londra, am ajuns la Paris. Aveam un prieten care lucra intr-un restaurant, unde m-am angajat si eu mai apoi. Cateva luni bune am spalat vase la La Cantine du Faubourg.Intr-un final am ajuns managerul restaurantului. Acum, dupa mai bine de 20 de ani, sunt imaginea unui detergent de vase. Privind in urma, lucrurile s–au intamplat firesc. E important ca atunci cand urci, sa nu sari peste nicio treapta. E important sa fii constient de cat de greu e drumul pana acolo sos, pentru ca numai asa ii vei cunoaste si ii vei aprecia valoare. Principiul dupa care m-am ghidat in viata a fost si este unul foarte simplu: atunci cand ai de facut o treaba, trebuie sa o respecti si sa faci tot posibilul sa iti iasa perfect.
Cand am plecat din Rozavlea cu 2 lei in buzunar si visuri marete in traista, am stiut ca voi castiga aceasta lupta numai prin munca si seriozitate. Ma simt bucuros cand ma uit in trecut. Ma simt si mai bucuros cand vad prezentul si cand ma gandesc la viitor.. Incepand din aceasta luna, sunt imaginea PUR in Romania. De-a lungul carierei, am pus mereu accent pe calitate, performanta si eficienta. Asa mi-am cladit imaginea, bussines-ul si tot asa am reusit sa facem din „La Cantine de Nicolai” unul dintre cele mai apreciate restaurante din Bucuresti. Calitatea, performanta si eficienta PUR sunt si motivele care stau la baza acestei colaborari, pentru ca vreau ca atunci cand vorbesc despre un produs, el sa ma reprezinte. Stiu cat este de important ca totul sa arate impecabil intr-o bucatarie si intr-un restaurant, asa ca recomandarea mea este bazata pe ani buni de experienta. Sunt multi cei pentru care spalatul vaselor e o adevarata corvoada. As vrea sa ii conving ca nu e asa si impreuna cu PUR promit sa va arat ca poate fi oricand transformat intr-o activitate foarte placuta!
La final, vreau sa va mai marturisesc: tare as vrea sa ma vada si mama. Cand am iesit pe usa, inainte sa plec in strainatate, mi-a spus: Oriunde vei ajunge, sa fii OM! Mi-ar fi placut sa vada ca i-am ascultat sfatul.

img_4879
hk-0916-pur_dd_sticker-interior-500x900mm

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*