Am ajuns pentru prima oară în Japonia. Am fost șocat!

Dragilor, anul acesta mi s-a îndeplinit un vis. Am ajuns pentru prima oară în Japonia. Țara și cultura mi s-au părut întotdeauna fascinante, iar adevărul e că în fiecare zi petrecută acolo eram surprins de câte ceva. Spre marele meu noroc, Monica mea s-a ocupat de tot, a făcut traseul cap-coadă, iar eu nu am făcut altceva decât să mă las plimbat și să mă bucur de fiecare lucru nou pe care îl vedeam și îl descopeream.

11 zile cât am stat acolo am mâncat exclusiv mâncare japoneză. Ramen (supa lor tradițională) am mâncat în fiecare zi pentru că e preferata mea. Am ales mai tot timpul restaurantele în care erau localnici, știam că acolo găsesc preparate cu adevărat tradiționale. De multe ori mă uitam în farfuriile oamenilor și comandam ce îmi plăcea cum arată ( cu limba e un pic mai dificil în Japonia, mai ales când vrei de mâncare).

Japonia te șochează prin curățenie. Poți oricând să îți întinzi masa pe jos și nu cred că exagerez când spun asta.

Japonezii mi s-au păut super amabili, sau cel puțin așa au fost toți cei pe care i-am întâlnit eu. Dacă rugam pe cineva să ne ajute cu o adresă, venea cu noi până în locul în care trebuia să ajungem.

Japonezele sunt super chic și feminine. Mărturisesc că nu aveam această impresie despre ele și am fost foarte plăcut surprins. Chiar povesteam și cu Monica, pentru că amândoi le-am admirat stilul.

Mi-am cumpărat cuțite pentru bucătătia de acasaă și sunt foarte mândru de ele! La recomandarea prietenului meu japonez, chef la restaurantului Yuki din Bucuresti, am descoperit un loc nemaipomenit, un Rai al cuțitelor din Tokyo J

Am venit cu câteva pungi de bomboane: bomboane cu wasabi. Sunt minunate!!

Povești sunt multe de spus, dar mai bine vă las niste fotografii :).

In Osaka, vita kobe se găsește peste tot.

V-am spus că e o curățenie care te șochează. Au dispozitive artizanale pentru a nu arunca mucurile pe jos.

Nu, nu sunt adevărate. Sunt din plastic, făcute pentru a prezenta meniul.

One Comment

  1. Denise

    supa traditionala este supa miso , ramele sunt paste chinezesti iar mancarea din farfuriiile din vitrina este din ceara nu plastic!

     

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*